Intermittent Living

Becoming Antifragile

Wat is Intermittent Living (IL)?

Een universeel en vernieuwend concept voor een kerngezond leven. Gedoseerd uit je comfortzone stappen om er sterker van te worden!

Je kunt de mens uit de oertijd halen, maar de oertijd niet uit de mens. Evolutionair gezien zijn we geprogrammeerd om te overleven. Onze voorouders leefden in een omgeving vol uitdagingen, hindernissen en discomfort. Deze omgeving maakte het noodzakelijk om intelligent en snel te handelen, creatief en innovatief te denken en flexibel en veerkrachtig te zijn.

“The antifragile: the category of things that not only gain from chaos, but need it in order to survude and flourish. The resilient resists shocks and stays the same, the antifragile gets better and better. It loves errors, as it incurs small harm and large benefits.”
Nassim Nicolas Taleb

Het moderne leven typeert zich door evolutionair ongekende situaties. We leven in een omgeving vol ‘comfort’ die ver af staat van onze natuurlijke manier van leven: eten en drinken in overvloed, een sedentaire leefstijl, airco, verwarming en schermen. Deze grote evolutionaire mismatch tussen ons huidige gedrag en onze biologie leidt tot desastreuze gevolgen: we worden steeds kwetsbaarder en zieker. We zijn niet meer opgewassen tegen de toenemende toxiciteit van de maatschappij.

Het IL-concept is gebaseerd op het toedienen van hormetische prikkels. “What doesn’t kill you, makes you stronger”. Met behulp van de exploitatie van oeroude prikkels (re)activeren we de robuuste beschermingsmechanismes en oplossingsgerichte strategieën van het lichaam. We gebruiken hierbij de stimulatie van kortstondige, acute stressprikkels en hun helende kracht.

“Poison is in everything, and nothing is without poison. The dosage makes it either a poison or a remedy” .
Paracelsus
Kortdurende extreme koude en hitte
Breathing: hypoxie hypercapnie en hypocapnie
Exercising
Fasting & drinking
Sleep

Wat levert het op?

Door je lichaam op een gecontroleerde manier onder druk te zetten, wordt je lichaam in staat gebracht om op innovatieve wijze adequater te kunnen reageren op hedendaagse uitdagingen. Start je reis naar een healthy & more joyful life!

Behoud, maar zeker ook bevordering van gezondheid
Vermindering van (laaggradige) ontstekingen en insuline-resistentie
Afname van (chronische) stress en verbeterde stresstolerantie
Beter werkend immuunsysteem en metabolisme
Meer energie, balans, focus en helderheid
Betere slaapkwaliteit
Minder afhankelijkheid van externe factoren zoals verwarming en voeding
Betere performance (kracht en uithoudingsvermogen)

Tarieven

Individueel: Reset

6 sessies
€300,-

Workshops (Groepen)

Deep learning in combinatie met een experience: inzicht en doorvoelen
In overleg

Twijfel je over wat het beste bij je past? Voel je vrij om vrijblijvend contact op te nemen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam & Email

Ontdek ook de andere methodes!

Tension Releasing Exercises

Trauma Release Therapy

Human Design

Scroll naar boven