Trauma Release Therapy (TRT®)

Feel to heal

“Trauma is not what happens to you. Trauma is what happens inside you as a result of what happens to you.”
Gabor Mate

Wat is Trauma Release Therapy?

Deze krachtige combinatie van werken met de adem en activatie van het trilmechanisme wordt gebruikt om diep opgeslagen pijnen en emoties als gevolg van (chronische) stress, trauma en spanning te transformeren en in beweging te brengen. Door ontlading van opgeslagen spanning kalmeert het zenuwstelsel en kan het lichaam terugkeren naar een staat van veiligheid, verbinding, ontspanning en balans. Zoals altijd het geval is bij lichaamswerk, bepaalt wat jij met je meedraagt de manier waarop en het tempo waarin jouw lichaam in staat is om opgeslagen energie te transformeren en te laten stromen. Tijdens de sessie behoud jij de regie en bepalen jij en je lichaam, wat er op dat moment losgelaten mag en kan worden.

Iedereen draagt (onbewust) trauma met zich mee. Trauma kan bewust of onbewust ontstaan tijdens de geboorte, in de vroege jeugd, op momenten van afwijzing, gepest worden, tijdens (ernstige) ongelukken of operaties, maar ook door ingrijpende gebeurtenissen, zoals verlies door scheiding, ziekte of sterfte. Door deze trauma’s ontstaat er een verkramping/bevriezing op alle lagen waardoor fysieke, emotionele en mentale klachten ontstaan. Door de bevriezing verlies je contact en verbinding met jezelf, je lichaam, je gevoel en met anderen, de wereld om je heen.

“Het brein vergeet, maar het lichaam weet.”

Waarom alleen praten niet helpt? Trauma is lichamelijk en leidt tot gefragmenteerde en non-verbale herinneringen: het is een woordeloze ervaring. Trauma verstoort de relatie en verbinding met je lichaam. Zonder je lichaam te voelen, kun je emoties niet voelen, laat staan verwoorden. Herstel van trauma vraagt om grip op je eigen fysiologie door weer echt contact te maken met je lichaam. Opnieuw leren voelen en zelfregulatie zijn hierin essentieel.

Nieuwsgierig naar het verhaal van jouw lichaam?

Herken jij dit?

Hyperalert, schrikachtig, gespannen en angstig
Moeite/onvermorgen om je veilig en ontspannen te voelen
Overgevoeligheid voor prikkels, zoals geluid, licht en aanraking
Andere zeer uiteenlopende klachten, zoals: stress, depressie, slaapproblematiek, vermoeidheid, spierspanning, ziekte, migraine, woede/agressie, burn-out, chronische pijn, stress en paniek, hyperventilatie

Wat brengt het je?

Wat je na afloop van de sessie kunt ervaren, is voor iedereen anders. Mogelijkheden zijn:

Vermindering van (trauma) klachten
Betere emotie regulatie
Meer energie en ontspanning
Meer ruimte en lucht
Beter contact met je lichaam
Vermindering van angst en onrust
Ontspannen bekkenbodem

*Ondanks dat er bij deze methode, net zoals bij TRE®, gewerkt wordt met activatie van het herstelmechanisme, verloopt een TRT sessie wezenlijk anders dan een TRE® sessie. Neem voor meer informatie contact met me op.

Tarieven

Kennismakingssessie

90 – 120 minuten
€80,-

Traject van 3 sessies

3 x 90 – 120 minuten
€200,-

Twijfel je over wat het beste bij je past? Voel je vrij om vrijblijvend contact op te nemen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam & Email

Ontdek ook de andere methodes!

Tension Releasing Exercises (TRE®)

Intermittent Living

Human Design

Scroll naar boven